At sende en hilsen til de efterladte

Ved at skrive et kondolencehilsen er det vigtigt at udtrykke din medfølelse og sympati. Du kan skrive noget som ‘Mine dybeste medfølelse’ eller ‘Mine tanker er hos dig og din familie i denne svære tid’. Det er også godt at nævne den afdødes navn og dele et varmt minde om personen, hvis man kender familien godt. Husk at du kun kondolerer første gang du møder, taler eller skriver og kun med en nær pårørende til den afdøde.

At skrive et brev eller en mail til den efterladte pårørende er langt bedre end det sædvanlige “ring venligst til mig, hvis jeg kan gøre noget”, for den sørgende ringer normalt ikke.

At kondolere rummer således mange ting i et enkelt ord. Det er en god måde at vise, at du er bevidst om den sorg, som de nærmeste går igennem og vise empati med deres smerte og tab. Men hvis ordet er for fremmed, kan du udtrykke dig ved at bruge ordet ‘medfølelse’.

Vælge en tekst til din afskedshilsen?

 • Det gør mig så ondt at høre om tabet på … . Du er ikke alene.
 • Det gør mig frygtelig ondt, at I har mistet … . Jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse.
 • Det er med stor sorg, at vi tager afsked med jeres elskede … .
 • Du vil altid være i vores hjerter.
 • De kærligste tanker til jer.
 • Tak for mange gode minder.
 • Jeg/vi vil aldrig glemme dig.
 • Aldrig glemt, altid savnet.
 • Et kærligt farvel
 • En sidste hilsen
 • Minderne lever.
 • Æret være dit minde.
 • Hvil i fred.
 • Vi kan ikke sige noget, der kan gøre sorgen mindre.
 • Modtag vores varme tanker til jer på denne svære dag.

– HUSK dit/jeres navn/navne som afsender af hilsenen